ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ KURABİYE KUTUSU

Kurabiye Kutusu

Kurabiye kutusu

Sevdiklerinizi şımartacak bir kutu lezzet 😉

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

12 dakika

Kurabiye Kutusu Tarifi İçin malzemeler

  • 4 bardak un 
  • 1 + 1/2 bardak toz şeker
  • 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Glazür/royal icing
  • Boncuk şekerler
  • Kırmızı ve beyaz şeker hamuru

Kurabiye Kutusu Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları, şeker ve tereyağını iyice çırpıp karışımı ikiye bölün.
  • Yarısına kakao, yarısına vanilya özütü ekleyip çırpın. Bu karışımlara kuru malzeme karışımını pay ederek ekleyin. İki ayrı kurabiye hamuru yoğurun. (Yoğurma esnasında gerekirse 1 yemek kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz.)
  • Hamurları streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Hamurları dolaptan çıkarıp tezgahta iki pişirme kağıdı arasında merdane ile yaklaşık yarım cm. kalınlığında açtıktan sonra kalıplarla şekiller çıkarın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsilerine aktarıp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 10 - 12 dakika kadar pişirin. 
  • Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince tepsiden alın. Süslemek için glazür / royal icing hazırlayabilir, üzerlerine boncuk şekerler yapıştırabilirsiniz.
  • Ayrıca kırmızı ve beyaz şeker hamurlarından aynı kalıplarla şekiller kesip kurabiyelerin üzerine yapıştırabilirsiniz.
  • Çeşitlendirdiğiniz kurabiye tasarımlarınızı bir kutuda şık bir şekilde sunabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!