ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ KIŞ PUDİNGİ

Kış Pudingi

Kış pudingi

Lezzeti kaşıklayacağınız enfesss kış pudingi 😋

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Kış Pudingi Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı 
  • 3 bardak tam yağlı süt
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam deniz tuzu

Servis için

  • Kakao, kavrulmuş fındık, küçük kurabiyeler

Kış Pudingi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede mısır nişastası ile yarım bardak sütü çırpıp kenara ayırın.
  • Kalan sütü, tuz ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynama noktasına gelmeyecek kadar ısıtın.
  • Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpın. Bir kepçe sıcak sütten ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı yavaşça tencerenin içine döküp karıştırın.
  • Ardından mısır nişastasını ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta ateşte kaynayıp ceylan gözü olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere bölüp ılık veya soğuk servis edin. Servis ederken kakao, fındık ve kurabiye ile süsleyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!