ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ HURMA PÜRELİ VE VANİLYALI YOĞURT

Hurma Püreli Ve Vanilyalı Yoğurt

Zeynep Dinç

Lezzet.com.tr Yazarı [email protected]
Hurma püreli ve vanilyalı yoğurt

Trabzon hurması dokunuşuyla leziz bir yoğurt.

Vanilyalı yoğurt bulamazsanız süzme yoğurda vanilya özütü katabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Hurma Püreli Ve Vanilyalı Yoğurt Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g vanilyalı yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 3 adet orta boy Trabzon hurması
  • 2 yemek kaşığı bal veya agave şurubu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Servis için

  • Ham kakao parçacıkları
  • Hurma dilimleri
  • Bal
  • Taze nane

Hurma Püreli Ve Vanilyalı Yoğurt Nasıl Yapılır?

  • Yoğurdu kaselere bölün.
  • Hurmaları bal/agave şurubu ve vanilya ile rondodan geçirip püre kıvamına getirin. Kaselerin üzerine pay edin.
  • Kakao parçacıkları, hurma dilimleri, bal ve taze nane ile servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!