ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ EKŞİ KREMALI MUZ TATLISI

Ekşi Kremalı Muz Tatlısı

Ekşi kremalı muz tatlısı

Tatlı severler için mayhoş aroması ile lezzet şöleni.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Ekşi Kremalı Muz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet muz (Boydan ikiye kesilmiş)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (Tercihen vanilya aromalı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Servis için

  • Ekşi krema
  • Nar
  • Kakaolu kek / bisküvi kırıntısı
  • Taze nane

Ekşi Kremalı Muz Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavaya toz şekeri yayıp vanilya özütünü dökün. Yarım muzları kabukları yukarıda kalacak şekilde vanilyalı şekerin üzerine yerleştirin. Kısık ateşte 10 - 15 dakika kadar pişirin.
  • Muzları tek tek ters çevirerek servis tabağına aktarın. Ekşi krema, nar, kakaolu kek / bisküvi kırıntıları, taze nane ile birlikte servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!