ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ DONDURMALI VE ÜZÜMLÜ KURABİYE KEK

Dondurmalı Ve Üzümlü Kurabiye Kek

Dondurmalı ve üzümlü kurabiye kek

Kek sevenleri buraya alalım. Üzeri vanilya dondurmalı şahane bir kek tarifi.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Dondurmalı Ve Üzümlü Kurabiye Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy yumurta + 1 adet yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
  • 175 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 bardak un (Elenmiş)
  • 3/4 bardak esmer şeker
  • 1/4 bardak toz şeker (Tercihen vanilya aromalı)
  • 4-5 yemek kaşığı kuru üzüm (Önceden ıslatılmış ve kurulanmış)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı fındık - fıstık - badem (İri kıyılmış)
  • 1 adet vanilya çubuğu (tohumları) veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz

Servis için

  • Vanilyalı dondurma
  • Pudra şekeri
  • Nar
  • Taze melisa

Dondurmalı Ve Üzümlü Kurabiye Kek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta yumurtaları esmer şeker ve toz şeker ile çırpın. (Küçük bir kaseye
  • 1 yemek kaşığı kadar bu karışımdan ayırın.) Tereyağı, vanilya ve üzümlerin yarısını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, nişasta, tuz ve karbonatı ilave edin.
  • Karbonata bir kaç damla limon sıkıp tüm malzemeyi kek kıvamında çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına (tercihen 22-24 cm) karışımı dökün. (Döküm tava da kullanabilirsiniz.)
  • 1cm’lik kenar hattına ayırdığınız yumurtalı şeker harcını sürüp fındık - fıstık - badem kırıkları ile çerçeve yapın. Üzerine kalan üzümleri hafifçe bastırarak serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Pudra şekeri nar ve taze melisa ile süsleyerek vanilyalı dondurma ile birlikte servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!