İkramlıklar: Çat Kapı Gelen Misafirler İçin 15 Nefis İkramlık Tarifi

Kolay ikramlıklar hangileridir? Misafir ağırlarken hangi ikramlıklar sunulur? İşte, aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayıp sunabileceğiniz 15 nefis ikramlık tarifi:
İkramlıklar: Çat Kapı Gelen Misafirler İçin 15 Nefis İkramlık Tarifi
24 Nisan 2024, 21:24

Aniden gelen misafirler için kolayca hazırlayıp sunabileceğiniz ikramlıklar mı arıyorsunuz? Tatlı ve tuzlu seçenekleriyle çayın yanına çok yakışacak birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Davet sofralarında ikram edebileceğiniz bu tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına davet sofrası yemeklerinden ulaşabilirsiniz. İşte, misafirlere sunabileceğiniz 15 nefis ikramlık tarifi:

  1. Ev Yapımı Raffaello

ev yapımı raffaello

Yumuşak kıvamı ve lezzetiyle tadı damağınızda kalacak bir önerimiz var. Ev yapımı raffaello, hindistan cevizi, krema ve çikolata ile hazırlanır. Genellikle kahvenin yanında servis edilir.

  1. Çekirdekli Grissini

çekirdekli grissini

Tuzlu ikramlıklara yer vermek isteyenler için çekirdekli grissini tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ortalama 30 dakikada hazırlanan grissini, İtalyan mutfağından yayılmıştır. Düşük kalorisiyle ara öğünlerde de kendine yer bulur.

  1. Bademli Kayısılı Bar

bademli kayısı bar

Kuru üzüm, kuru kayısı ve badem ile hazırlanan bu barlar, vücuda enerji verir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanarak misafirlere kolayca sunulur.

  1. Churros

churros

İspanyol mutfağının en sevilen tatlılarından olan churros, kızartılmış hamurdan yapılır. Hazırlanan hamurlar, çikolata sosuna batırılarak servis edilir.

  1. Bademli Halkalar

bademli halkalar

Ana malzemeleri un, tereyağı ve file badem olan bademli halkalar, ortalama 25-30 dakikada hazırlanır. Şık bir sunum için, hamura yarım ay şekli verebilirsiniz.

  1. Dondurulmuş Çilekli Yoğurt

dondurulmuş çilekli yoğurt

Laktozsuz yoğurt ve çilek dilimleri ile hazırlanan bu ikramlıklar, özellikle yaz aylarının favorisidir. Dondurma işlemi için en az 2 saat önceden hazırlanması gerekir. İsteğe göre çilek yerine muz, şeftali ve vişne gibi farklı meyveler de kullanılabilir.

  1. Empanadas

empanadas

İspanyol mutfağından yayılan ve Güney Amerika'da sık sık tüketilen empanadas, kıymalı harç ile hazırlanır. İsteğe göre meyvelerle hazırlanan tatlı çeşitleri de mevcuttur.

  1. Fırında Patates Cips

fırında patates cips


Hazır paketler halinde satılan cipsleri, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan fırında patates cipsleri, gün sohbetlerinde sunabilirsiniz.

  1. Kuruyemişli Lokumlar

kuruyemişli lokumlar

Ortalama 25 dakikada hazırlanan kuruyemişli lokumlar, milföy hamuru, fındık ve bal karışımından oluşur. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu lokumlar, çay ve kahvenin en lezzetli eşlikçilerindendir.

  1. Merengli Mini Kurabiyeler

merengli mini kurabiye

Minik porsiyonlar halinde hazırlanan kurabiyeleri mereng ile süsledik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Pişirme süresi biraz uzun olsa da, lezzetiyle tüm zahmetlere değecek bir tarif.

  1. Mısır Kaburga

mısır kaburga

Gün sohbetlerinde hafifliği ile ön plana çıkan bir tarifimiz var. Haşlanmış mısırları küçük parçalar halinde doğrayıp baharatladıktan sonra parmesan peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Patatesli ve Susamlı Toplar

patatesli ve susamlı toplar


Kalabalık sofraların en sevilen atıştırmalıklarından olan patatesli ve susamlı toplar, ortalama 25 dakikada hazırlanır. Patatesli susamlı topları dereotlu yoğurtlu sos eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Portakal Kabuğu Şekerlemesi

portakal kabuğu şekerlemesi

Artık portakal kabuklarını çöpe atmıyor, bunun yerine şekerleme yapımında kullanıyoruz. Su ve şeker ile hazırlanan bu şekerlemeler, özellikle çocukların favorisidir.

  1. Kahveli Portakallı Truff

kahveli portakallı trüf

Okurumuzdan gelen kahveli portakallı trüff, hafif ve lezzetli atıştırmalık isteyenlerin favorisidir. Bitter çikolata, granül kahve, portakal kabuğu ve krema ile hazırlanan trüffleri kürdan batırarak sunabilirsiniz.

  1. Karavu Şerbeti

karavu şerbeti

Misafir ağırlarken çay ve kahve sunmak istemeyenler için, ferahlatıcı bir şerbetimiz var. Bolu mutfağına özgü olan karavu şerbetini, kızılcık ile hazırlayabilir, taze nane yaprakları ve buz ile sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Misafire tuzlu ikramlıklar
  2. Brunch tarifleri
  3. Kavanozda tatlı tarifleri
  4. Fırınsız tatlı tarifleri
  5. 30 dakikanın altındaki tatlılar
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo