Eskimiş masa ve sandalyelerinizi kendiniz yenileyin.
Eğer mutfağınız küçükse, her alanı kullanışlı biçimde değerlendirmeniz mümkün.
Davet sofralarınız için şık sunumlar.
Sıradan ahşap sandalyelerinizi desenli ve yapışkan kağıtlarla renklendirebilir..
Çikolatayı doğru şekilde eritmek için bir kaç kuralı uygulamak gerekiyor.
Öncelikle rendeleyeceğiniz çikolatanın soğutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz.
Çikolata ısısı yüksek yerde bekledikçe içindeki yağı salar ve yağlar çikolatanın yüzeyine çıkmaya başlar.
Fırında bütün tavuğun üzerini kızartmak istediğinizde bir limonu ortadan ikiye kesin.
Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, eti doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın.
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat ilave edin. Fasulyelerin yumuşadığını göreceksiniz.
Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şarap ilave edin. Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.
Pastanız için pudra şeker gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri alın. Isıttığınız ütüyü kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.
Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi pişmelerini istiyorsanız, pişirirken fırına bir kap içinde su yerleştirin.
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsağın en taze zamanı şimdi. Raf ömrü uzun, tadı ve kokusu keskin olan sarımsak, çiğ yenilebildiği gibi, salatalarda, yoğurtlu karışımlarda, yemeklerde, sote et ve balık yemeklerinde bol miktarda tüketilen bir sağlık iksiri... Sarımsağı kuru ve orta sıcaklıktaki alanlarda saklamalısınız.
Şişelenmiş su pazarında Avrupa’nın pazar liderlerinden Spadel Firması’nın öncü markası SPA Reine, Türkiye pazarına girdi. Dünyanın şişelenmiş ilk suyu olma özelliğini taşıyan SPA Reine, sunumda büyük kolaylık sağlayan 3 litrelik ambalajıyla da Türkiye’de bir ilke imza atıyor.
Facebook’da Lezzet ailesine katılın ve arkadaşlarınıza Lezzet Tarifleri gönderin
Evde biriken ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir yol, galeta ununu evde hazırlamak. Ekmekleri ince dilimlere ayırıp bir tepsiye dizin ve iyice kuruncaya kadar 1-2 gün bekletin...
Kızartacağınız yiyecekleri yağa atmadan önce 1 tutam tuz atarsanız sıçramayı önlemiş olursunuz.
Tart hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalı. Soğuk su, hamurun içindeki yağın erimesini engellediğinden hamur daha gevrek olacaktır...
Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!
Dergide bu ay neler var?
Bu ayın dergi içeriğine göz atmak için tıklayın!
Abone olmak için detaylı bilgiler burada!