Soğuk ve kirli hava, boğaz ağrıları ve ses kısıklığı gibi sorunlara yol açıyor. Sesiniz kısıldıysa hemen ilaçlara başvurmayın. Kahvaltıda 1 bardak taze havuç suyu için.
Süt şişelerinin dibini temizlemek için tuz ve sirke karışımını şişeye ilave edip iyice karıştırın.
Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun. Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır.
İçine bir tutam tuz ilave edin, rengi güzelleşecektir.
Baharın müjdecisi bakla, Türk mutfağının sevilen sebzelerinden biri. Göz alıcı yeşil rengi ile tazeliği simgeliyorsa da geçmişi çok eskilere dayanıyor.
Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Uzmanlara göre çilek; bağışıklığı güçlendiren, besin değeri yüksek bir meyve.
Güneşin gülen yüzünü gösterdiği bahar aylarında sağlıklı bir yemek yemek istiyorsanız şimdi tam zamanı.
Her türlü bakliyatların kurtlanmaması için muhafaza ettiğiniz kavanoz ya da bez torbanın içinde 1-2 diş sarımsak ilave edin.
Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
Saçlarınız mat görünüyor ve uçları çatallaşıyorsa işte doğal ipuçlarıyla gelen pratik çözümler...
Soğukalgınlığına karşı...
Balığı sol avucunuzun içine alıp sağ elinizin işaret ve baş parmağı vasıtasıyla balığın kafasını kopararak ve sonra baş parmağınızı karnına sokup yararak temizleyebilirsiniz.
Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi gerekir.Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır.
Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!
Dergide bu ay neler var?
Bu ayın dergi içeriğine göz atmak için tıklayın!
Abone olmak için detaylı bilgiler burada!