YAPILIŞI
MALZEMELER

Karabuğday Pilavı

Bir pilav tenceresine yağı alın ve etleri ekleyip soteleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin. Küp doğradığınız havuç ve biberi ekleyin ve 4-5 dakika daha soteleyin. Salçaları ilave edip sıcak suyunu da ekledikten sonra tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin.

Karabuğdayı yıkayıp suyunu süzün ve tencerede kaynamakta olan etli salçalı suya ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

1, 5 su bardağı Yayla Gurme karabuğday
300 gr kuşbaşı dana eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük havuç
1-2 adet yeşil biber
1 adet büyük soğan
2-3 diş sarımsak
3, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber, kimyon, tuz