YAPILIŞI
MALZEMELER

Beluga Mercimek Çorbası

Yayla Beluga Mercimeği yıkayın ve yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Siyah haşlama suyunu süzün.

Derin bir tencereye zeytinyağını koyun üzerine küp kesilmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca biber salçasını ve domates rendesini ilave edin. Üzerine sıcak su ve tavuk bulyon tabletini ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca hafif haşlamış olduğunuz Yayla Beluga mercimeği ekleyin. En son baharatlarını ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın.

1 su bardak Yayla Gurme beluga mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Zerdeçal
Kişniş tozu
1 tavuk bulyon tablet
5 su bardağı sıcak su