ANASAYFA MUTFAK OKULU ADIM ADIM ŞU HAMURU

ADIM ADIM ŞU HAMURU

Adım adım şu hamuru
Adım adım şu hamuru

Meşhur tulumba ve halka tatlısının şu hamurundan yapıldığını biliyor muydunuz? Peki bu kadarla sınırlı mı? Elbette hayır. Siz baharatlarla aromalandırdığınız labne peynirini, ortadan ikiye böldüğünüz şu hamurlarının üzerine doldurabilir, üzerine füme somon, kapari turşusu, limon rendesi ve dereotu ile kusursuz atıştırmalıklara dönüştürebilirsiniz. Ya da bizim gibi Fransızların fırında pişirdiği profiterole de kullanabilirsiniz. İşte adım adım şu hamuru hazırlama tekniği.



Şu hamuru için malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı un
• 125 g tereyağı veya margarin
• 3 adet yumurta

Hazırlanışı:
Suyu ve margarini bir tencereye alıp kaynatın.



Unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin.



Toparlanan hamuru ocaktan alıp, oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.




Dinlenmiş olan hamura yumurtaları birer birer ekleyip, mikser yardımıyla çırparak yedirin. Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendirin.



Dinlenen hamuru tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.



Tatlı ya da tuzlu
Şu hamuru (Pate a choux) pastacılık dünyasının en temel tariflerinden biridir. Başta Fransız mutfağı olmak üzere birçok mutfakta çeşitli tatlı ya da tuzluların yapımında aynı temel hamur olarak kullanılır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!