ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ŞIK SUNUMUYLA 7 FARKLI YEMEK TARİFİ

ŞIK SUNUMUYLA 7 FARKLI YEMEK TARİFİ

Lezzetli bir yemek, şık bir sofra düzeni, masayı süsleyen mumlar, çiçekler...
Güzel anılara lezzetli sunumlar

Güzel Anılara Lezzetli Sunumlar..

Lezzetli bir yemek, şık bir sofra düzeni, masayı süsleyen mumlar, çiçekler... Sevdiklerinizle güzel anılar biriktireceğiniz, sevginizi ifade edeceğiniz sofralar için Zeynep Dinç’in tarifleri sizlere rehber olacak.

Zaman akıp giderken bize kalan yalnızca ‘anı’lar. Bence yaşadıklarımız, paylaştıklarımız kadar bizi mutlu hissettiren her koku, her tat da birer güzel anı... Öyleyse bu 14 Şubat Sevgililer Günü’nü güzel anılar biriktirmek için tatlı bir bahane olarak görmeye ne dersiniz? Sadece sevgiliyi değil sevdiklerimizi mutlu etmek için; ailemizi, arkadaşlarımızı hatta kendimizi mutlu etmek, biraz da şımartmak için girelim mutfağa...

  • Güne geç kahvaltıyla başlayalım mesela. Hem kahvaltı hem brunch gibi olsun. Sevdiğimizle, sevdiklerimizle ortadan ikiye paylaşabileceğimiz ekmek üstü lezzetler hazırlayalım.
  • Sonra fırından kurabiye kokuları gelsin. Tarçın kokulu bir hediye kutusu hazırlayalım. Hediye edecek sevgilimiz yoksa da kendimizi şımartmak için olsun.
  • Daha önce hiç denemediğimiz bir çorba yapalım mesela akşama. Rengi de lezzeti de güzel olsun. Herkes çok uğraştık sansın ama çok kolay olsun. Zaten marifet en basit malzemelerle en güzeli yaratmak.
  • Tüm ailemizi mutlu edecek ev kokan bir akşam yemeği hazırlayalım. Bir ucundan çocukluk anılarımızı da kutlasın. Gösterişli şölen gibi bir sunumla getirelim sofraya.
  • Benim için sarma yapmak hep özel günlerin hazırlığıdır. Bugün de sarma eksik olmasın; zahmetsiz bir şekilde sofrada yerini alsın.
  • Hani büyüklerimiz muhallebicilerde buluşurlarmış ya sevdikleriyle; o zamanlara ithafen bugünün tatlısını muhallebi ilan edelim.
  • Bütün bu hazırlıklar bir yana, belki de hiçbirini yapacak vaktiniz veya fırsatınız yok. Hiç üzülmeyin, gönüller bir olsun yeter. Yapın bir fırın makarna, tüm pizza siparişlerine bedel.

    Başlayalım mı?

    EKMEK ÜSTÜ LEZZETLER;



TARÇIN KOKULU VE MARMELATLI KURABİYELER;



PATATESLİ YEŞİL ÇORBA;



VİŞNE SOSLU PAZI SARMASI;