ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KIRMIZININ CAZİBESİ PANCAR

KIRMIZININ CAZİBESİ PANCAR

Kırmızının cazibesi pancar
Kırmızının cazibesi pancar

Yazı: Seray Baykan

Eşsiz rengini veren betain grubu sayesinde, glutasyon sentezini hızlandırarak vücuttaki toksit maddelerin etkisiz hale gelmesinde önemli rol oynayan kırmızı pancar; suyu sıkılıp, havuç, elma, armut veya portakal gibi sebze ve meyvelerin sularıyla yarı yarıya karıştırılarak tüketilebilir. Ayrıca karşımıza en fazla çıktığı yerlerden bir diğeri de bir kavanozun içinde turşu şeklinde olanıdır. Pancar çok eski çağlardan itibaren hastalıkların tedavisinde alternatif tıp tarafından kullanılmış ve yüzyıllar boyunca da birçok hastalık tedavi edilmiştir.

Sağlığa oldukça yararlı besinler arasında yer alan pancar; A, B, C, P vitaminleri içerir. Ayrıca mineraller bakımından çok zenginken fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Anavatanı Akdeniz olan bu sebze, ülkemizde sahil kuşağında yetiştirilmektedir. En büyük üretim ve tüketim Ege ve Marmara bölgelerindedir. Akdeniz Bölgesi’nde de sınırlı miktarda olmak üzere kırmızı pancar üretilir.

Pancarın faydaları
• İltihap engelleyici özelliğe sahiptir.

• Pancar anti kanser özellikleri ile tanınır ve birçok kanser çeşidine yakalanmamak için bünyenin direncini artırır.

• Detoks etkisi yaratarak kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.

• Yüksek kan basıncını düşürerek, normal seviyelere indirmede yardımcı olur.

• Egzersiz öncesi içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı artırır ve dinçlik verir.

• Bağışıklık sistemini destekler.

• Yoğun lif yapısı sayesinde hazmı kolaylaştırır.

• Sinir ve kas fonksiyonlarını güçlendirir.

• Kemik, karaciğer, böbrek ve pankreas sağlığını destekler.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!