LEZZET'TEN HABERLER

Kabuğundan yağına sağlık kaynağı: CEVİZ
Kabuğundan yağına sağlık kaynağı: CEVİZ

Halk arasındaki bir söylentiye göre, kargalar cevizi çok severmiş ve dallarından koparıp daha sonra yemek için toprağa gömerlermiş. İnanış odur ki, gömülen bu cevizlerin ardından ağacın etrafında çıkan filizler sonucunda da yeni ceviz ağaçları büyümeye başlarmış. Oldukça uzun ömürlü olan ceviz ağacının ana vatanı Orta Anadolu’dur ve ülkemizde de çokça yetiştirilir. Sadece meyvesi bakımından değil, çıkartılan yağı açısından da oldukça zengin bir meyvedir ceviz. Kabuğundan yağına her tanesinden faydalanabileceğimiz cevizi biraz yakından tanıyalım.

• Cevizden çıkartılan yağ çok lezzetli bir yemeklik yağ
olmasının yanı sıra kozmetik sektöründe ve yağlı boya
yapımında da kullanılır.

• Cevizin yeşil kabuğunda ve saplarında hoş kokulu bir esans
vardır. Eğer ceviz kabuklarını kaynatıp suyunu böcekleri
uzaklaştırmak istediğiniz yere sürerseniz, ne kadar hızlı çözüm
aldığınıza inanamayacaksınız.

Faydaları
• B1, B2 ve B3 vitaminleri bakımından oldukça zengin olan ceviz, beyin sağlığı için çok faydalıdır, yaşlanmanın belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olur.
• Kötü kolesterolü düşürür, kalp ve damar sağlığını korur.
• Antioksidanlar bakımından çok zengindir.
• Kansere yakalanma riskinin azaltılmasına destek olur.
• Mide ve bağırsakta biriken gazın atılmasında etkilidir.
• Sindirim sistemindeki bozuklukların giderilmesinde etkili rol oynar.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!