Şef Jale Balcı'dan Alternatif Yılbaşı Menüsü

Yılbaşı menüsü nasıl olmalı? Yılbaşında mükemmel bir sofra kurmak isteyenleri böyle alalım. Soframızın düzeni Sevgili Serra Müftüoğlu’dan, tarifler ise Sevgili Jale Balcı’dan.
Şef Jale Balcı'dan Alternatif Yılbaşı Menüsü
02 Ocak 2024, 10:29

Mavi umuttur, beyaz yeni bir başlangıç diyerek seçtik masa örtümüzü. Ekose amerikan servisleri ile klasiğin her zaman güzel olduğunu vurgularken, çiçekli tabaklarımızla ortama neşe katmayı hedefledik.

Çiçek seçimine gelince; kullanılan gümüş aksesuarlar ve çatal bıçak takımını ön plana çıkaracak şekilde, geride bıraktığımız yılı simgeleyen güz yaprakları ve aynı tonlarda, umut dolu gelecek yılı simgeleyen anastasialar başrolde. Mavi, yeşil ve kırmızı tonlara ek, maroon tonların dengeli şekilde yer bulduğu yılın ilk sofrasını menüden yola çıkarak tasarladık.

Dekor olarak kullandığımız manolya ağacının meyvesi ise kozalağa benzer yapısı ve kırmızı renkteki tanecikleri ile masaya neşe kattı. Zorlu bir yılın ardından, geleceğe merhaba derken; sağlık ve mutlulukla dolu, sevdiklerinizle beraber nice güzel sofralar diliyoruz.

  1. Bıldırcın

bıldırcın

Yılbaşı sofralarında hindi veya tavuk yerine daha farklı bir seçim yapmak isteyenler, tercihini bıldırcın etinden yana kullanabilir. Zeytinyağlı bıldırcın ve siyah pirinç pilavı ile yılbaşı sofralarına mükemmel bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.

  1. Lorlu Yeşil Salata

lorlu yeşil salata

Yemeğin yanına çok yakışacak lorlu yeşil salata, roka, nane, maydanoz, vişne reçeli, salatalık ve lor peyniri karışımından oluşur. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. 

  1. Kişnişli Levrek

kişnişli levrek

Kalabalık bir sofra kuracaksanız veya seçiminizi balıktan yana kullanmak istiyorsanız, kişnişli levrek yılbaşı sofraları için ideal bir tercihtir. Levrek fileto, kişniş zeytinyağı ve soğan ile hazırlanan bu yemeği, 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Yanık Mantı

yanık mantı

Yılbaşı sofraları tamamlayıcı lezzetler ile daha zengin bir hale getirilir. Bu yüzden kıymalı harç ve yufka ile hazırlanan, fırında pişirildikten sonra yoğurt eşliğinde servis edilen yanık mantıyı mutlaka defterinize ekleyin. 

  1. Upside Down Cheesecake

upside down cheesecake

Yılbaşı sofraları tatlısız olmaz! Portakallı jöle, peynir kreması ve yulaflı bisküvi ile hazırlanan cheesecake, kuplarda servis edilir. Tatlıyı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın.

Tarifler: Jale Balcı / @jaleblc
Styling: Serra Müftüoğlu / @itirserra
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya / @sezeralcinkaya
Tabaklar ve Servisler: @jaseistanbul

Şunlara da göz atın;

  1. Hindili yılbaşı menüsü
  2. Tavuklu yılbaşı menüsü
  3. Etli yılbaşı menüsü
  4. Sebzeli yılbaşı menüsü
  5. Yılbaşı aperatifleri
  6. Yılbaşı mezeleri
  7. Nefis yılbaşı tatlıları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo