LİMONATA


Limonata tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 8 limon
- 2 su bardağı toz şeker
- 1~2 su bardağı soğuk su
Servis için
- Nane yaprağı
- Dilimlenmiş limon
- Buz
Limonata hazırlanışı
Limonları yıkayıp sularını süzdükdükten
sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin.
6 limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş
limon kabuklarına ilave edin. Toz
şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların
suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan
iki limonun suyunu sıkıp ilave edin. Limon
kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten
geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın.
Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında
bekletin. Sürahiye alıp dilimlenmiş
limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.
Evde yapacağınız limonatanızı çilek, elma gibi meyvelerle tatlandırarak farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Böylelikle içinizi ferahlatan ve bol C vitaminli alternatif limonatalar hazırlamış olursunuz
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!