ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VİŞNE LİKÖRÜ

VİŞNE LİKÖRÜ

0 Kişilik
Vişne likörü tarifi için malzemeler
  • 1 kg vişne
  • 8~10 diş karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Yarım litre konyak
  • 1 muskat
  • 1 kg toz şeker
  • 1 litre su
Vişne likörü hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi içecek tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Vişneleri yıkayıp saplarını temizleyin. Büyükçe bir kavanoza doldurun. Karanfil, tarçın, konyak ve muskatı kavanoza ilave edin. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 ay bekletin.

Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Koyu bir şurup hazırlayın. Vişneli konyağı temiz bir tülbetten süzüp başka bir kavanoza alın. Şurubu ılındırıp ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde 1 hafta bekletin. Likör kadehlerinde servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:32:29

Bu yil tarifinizden yararlanarak yaptim likõrümü, cok iyi sonuc aldi,tesekkür ederim. En guzel yani, seker miktarini damak tadiniza gore ayarlayabilmeniz.Genellikle fazla sekerli bir likõr yaptiginizda suyla seyreltip, alkolle dengelemeniz gerekiyor. Bu durumda da meyvenin aromasi istediginiz yoğunlukta olmuyor.Şunu da belirtmek isterim;verdiginiz seker miktari gercekten cok fazla) Şeker şurubunu ekledikten sonra süzdükten sonra bir baktim ki, konyagin cogu visnelerde kalmis, onlari da cok hirpalamadan sıkıp, filtre kagidindan suzdum, tanelerini de buzluga kaldirdim, keklere eklemek uzere.Visne likorunde cok iyi sonuc aldigim teknigi gelecek yil kendi urettigim hos aromali cilekte de deneyecegim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.