VİŞNE LİKÖRÜ

8 Kişilik
Vişne likörü tarifi için malzemeler
  • 1 kg tozşeker 1.5 kg vişne 70 cl konyak veya votka 1 çubuk tarçın
Vişne likörü hazırlanışı

Vişnelerle tozşekeri karıştırıp cam kavanozda 2 hafta bekletin.

3-4 günde bir vişneleri kaşıkla ezerek suyunu bırakmasını sağlayın.

1.5 hafta sonunda kavanoza votka veya konyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

Kapalı olan kavanozu 2-2.5 ay beklettikten sonra cam şişeye aktarın. İsteğe göre yapım sırasında çubuk tarçında ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!