ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER MANDALİNA LİKÖRÜ

MANDALİNA LİKÖRÜ

0 Kişilik
Mandalina likörü tarifi için malzemeler
  • 6 mandalina kabuğu 1 litre konyak 500 gr tozşeker 1 su bardağı su
Mandalina likörü hazırlanışı

Mandalina kabuklarını yıkayıp süzün. 1 litre konyakla birlikte kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir ortamda 40 gün bekletin.

40 gün sonra mandalinalı konyağı temiz bir tülbentten süzüp kavanoza doldurun. Şeker ve suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Şurubu ılındırıp kavanoza ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde 1 hafta bekletin. Likör kadehlerinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.