ANASAYFA İÇECEKLER SICAK İÇECEKLER SICAK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KIŞ ÇAYI

KIŞ ÇAYI

4 Kişilik
Kış çayı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çubuk tarçın
  • 3 yemek kaşığı kuşburnu
  • 2 karanfil
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı küp doğranmış zencefil
  • 1 yemek kaşığı hibiskus
  • 4 su bardağı su

Sunum için

  • Limon dilimleri
  • Taze kekik
Kış çayı hazırlanışı

Kuşburnu, tarçın, karanfil, portakal kabuğu, zencefil ve hibiskusu geniş tencere ya da demliğe alın. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatın. Ocaktan alarak 2-3 dakika dinlendirin. Süzerek fincanlara paylaştırın. Taze kekikleri limon dilimlerinden geçirerek çaya ekleyin ve sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:16

BİTKİLERİN GELENEKSEL KULLANIM ALANLARI Bitkiler uzun yıllardır sağlık alanında geleneksel tıp ta kullanılmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada sentetik madde içeren ilaçların yan etkileri nedeni ile bitkisel tedaviler ön plana çıkmaktadır.Bitkilerin sağlık alanında geleneksel kullanım alanları; • Zencefil: Vücudu uyarır, güçlü ve zindelik sağlar, balgam söktürücü ve solunum yolu hastalıklarında destek olarak kullanılır. Uyarıcı ve terletici etkilidir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında balgam söktürücü, göğsün rahatlaması, vücut direncinin artması ve zindelik sağlanmasında yaygın olarak kullanılır. Hastalık etkenlerine karşı vücudu güçlü tutar. • Tarçın: Soğuk algınlığı, grip ve nezlede vücut direncini arttırır. Kırgınlığı alır. Antiseptik etki gösterir. Sindirim sistemini rahatlatır. Sindirim sistemi hastalıklarında kullanılır. • Havlıcan: Vücudun güçlü ve zinde olmasını destekler, balgamın sökülmesi ve solunum yollarının rahatlamasında destek sağlar. • Karanfil: Boğazdaki ağrı ve ödemin giderilmesini destekler. İçeriğindeki Eugenol maddesi ile diş ve diş eti ağrılarında anestezik etki sağlar. Vücudun zinde ve canlı kalmasını, yorgunluğun, halsizliğin giderilmesini destekler. Sindirim sistemini rahatlattığı, mide ve bağırsak gazlarını giderdiği, mide bulantısını bastırdığı ve kusmaları önlediği bildirilmiştir. • Muskat: Antiseptik etkisi ve ateş düşürücü etkisi ile bilinir. Sindirim sisteminde ve solunum sisteminin rahatlatılması, balgamın söktürülmesinde kullanılır. Enfeksiyona bağlı ağrıların giderilmesinde kullanıldığı bildirilmiştir. • Yeni Bahar: Güçlü antioksidan etkisi ile bilinir. Vücudun yorgunluğu, kırgınlığını giderdiği, direnci arttırdığı, vücuda enerji verdiği ve hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiği bildirilmiştir. • Zerdeçal: Güçlü antienflamatuar ve antioksidan etki gösterdiği bildirilmiştir. Soğuk algınlığı, nezle, grip, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında çok yaygın kullanılır. Hücre koruyucu etkisi, solunum yolu hastalıklarındaki ağrı, ateş, öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetlerin giderilmesinde yardımcıdır.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.