Egg Benedict

Egg Benedict
18 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Egg Benedict için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 500 ml su
  • Bir tutam tuz
  • 1 dilim ekşi maya ekmek
  • 250 g ıspanak
  • 1 adet limon

Hollandez sos için

  • 3 büyük boy yumurta sarısı
  • 125 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Bir tutam ince çekilmiş deniz tuzu
Egg Benedict

Nasıl Yapılır

Kahvaltı sofralarınız için değişik bir yumurta tarifi denemek isteyenler için egg benedict...

  1. Derin bir tencerede suyu kaynatmadan ısıtın ve yumurta sarılarını benmari
  2. usulü pişirin. Sade yağ elde etmek için; tereyağını küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte yağı yakmadan ve çok fazla köpürmesine izin vermeden eritin. Üzerine çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla temizleyin.
  3. Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin. Dikkatlice ayrılmış yumurta sarıları, beyaz şarap sirkesi ve soğuk suyu cam kaseye alın. Bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırma işlemini 
  4. başlatın ve yumurta sarılarını sürekli aynı yöne doğru karıştırmaya özen gösterin. Isısı yaklaşık 50 derece civarında olan sıcak suyun üzerine kaseyi oturtun ve çırpma işlemini burada sürdürün. 2-3 dakika sonunda yumurta sarıları krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahı üzerine alın.
  5. Çırpılmış yumurta sarılarını ılınması için kısa bir süre bekletip, elde ettiğiniz sade yağı sicim gibi akıtarak yumurta sarılarına yedirin. Bunun için karıştırma işlemini ara vermeden sürdürün. Sos tam anlamıyla ince dokulu bir krema halini aldığında ince çekilmiş deniz tuzu ve arzuya göre taze çekilmiş tane karabiberi katın.
  6. Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın ve içine yumurtaları tek tek kırın. 4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Ekşi maya ekmeğini fırında, üzerine hafif tereyağı sürerek kızartın. Ispanakları kızgın tavada soteleyin, yarım limon kabuğu rendeleyin ve tuz ile tatlandırın.
  7. Sırası ile kızartılmış ekşi maya ekmek, sote ıspanak, poşe yumurta ve Hollandez sosu üst üste koyarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo