Yoğurtlu Ve Kabaklı Havuç

Yoğurtlu Ve Kabaklı Havuç
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Ve Kabaklı Havuç için

Malzemeler

  • 2 havuç
  • Yarım kabak
  • 2 pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Yoğurtlu Ve Kabaklı Havuç

Nasıl Yapılır

Havuçları rendeleyip pırasaları ince doğrayın. Kabağı iyice yıkayıp kabuğuyla birlikte rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Pırasa ve havuçları pişirin. Kabağı ekleyip karıştırın. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın. Pişen sebzeleri soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurtla iyice karıştırın. Tuzla tatlandırıp soğuk servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo