Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu)

Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu) için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 500 gr taze sarımsak
  • 4 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için

  • 2 tırnak pide
  • 300 ml yoğurt
Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu)

Nasıl Yapılır

Kuşbaşı etleri zeytinyağında kavurun. Doğradığınız taze sarımsakları ilave edin. Sarımsakları sararıncaya kadar kavurun. Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Salça ve bir miktar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp pişirin. Servis tabağına küp doğradığınız tırnak pideleri yerleştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyin. En üste pişen etleri paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo