İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi
26 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 4 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi için

Malzemeler

  • 1 bütün hindi
  • 1 paket taze kekik
  • 1 paket taze biberiye
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 bütün sarımsak
  • 3 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize portakal için

  • 2 portakal
  • 20 gr tereyağı
  • 20 gr toz şeker

Kestaneli ve buğdaylı iç pilav

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg haşlanmış buğday
  • 20 gr kuşüzümü
  • 20 gr tarçın
  • 30 gr tereyağı
  • 200 gr haşlanmış kestane
  • Tuz
  • Karabiber
İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

Nasıl Yapılır

  1. Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.
  2. Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Karamelize portakal için; Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.
  4. Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.
  5. Kestaneli ve buğdaylı iç pilav; Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  6. Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo