Kabaklı Ve İrmikli Köfte

Kabaklı Ve İrmikli Köfte
14 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Ve İrmikli Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kabak
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek
  • 2 yumurta
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım su bardağı gravyer peyniri
  • 4 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Kabaklı Ve İrmikli Köfte

Nasıl Yapılır

Kabakları küp doğrayıp tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, yemeklik doğradığınız soğan ile taze soğanı birlikte kavurun. İnce kıydığınız sarımsağı ilave edin. Kabakların suyunu iyice süzdürüp derin bir aba alın. Soğan ve sarımsakları ilave edin.  Ekmekleri kızartıp ufalayarak kabağa ilave edin. Ufalanmış beyaz peynir, hafif çırpılmış yumurtalar ve rendelenmiş gravyer peynirini ekleyip yoğurun. İnce kıydığınız dereotu, tuz ve karabiberi de ilave edip tekrar yoğurun. Karışım sulu olursa irmik ekleyin. Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin. Köfteleri irmiğe bulayıp kalan zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo