Geleneksel Yılbaşı Pudingi

Geleneksel Yılbaşı Pudingi
18 Eylül 2020

Birbirinden lezzetli malzemelerle hazırlanan yılbaşı pudingi, irmik helvasına benzer. İçinde bağışıklık sistemini güçlendiren portakal, zencefil, hurma kullanılır. Ayrıca kuru meyve ve ceviz sayesinde vücudun enerjisi de arttırılır. Yeni yıl sofralarını süsleyen bu lezzet, içeriğinde bol miktarda vitamin barındırır. Özellikle halsizlik ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, yeni yıla enerjik girmenizi sağlayacak geleneksel yılbaşı pudingi tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Geleneksel Yılbaşı Pudingi için

Malzemeler

  • 250 gr karışık kuru meyve
  • 175 gr kıyılmış hurma
  • 1 çorba kaşığı toz zencefil
  • 100 ml portakal likörü
  • 1 portakal
  • 100 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 85 gr ufalanmış ekmek içi
  • 85 gr iri kıyılmış ceviz içi 

Sos için:

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 50 gr bütün ceviz içi
  • 1 portakalın suyu
  • 3 çorba kaşığı portakal likörü
Geleneksel Yılbaşı Pudingi

Nasıl Yapılır

  1. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Tencereye karışık kuru meyve, hurma, zencefil, portakal kabuğu ve suyu ile likörü ekleyip karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
  2. Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kapta margarin, yumurtalar, şeker ve unu karıştırıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ekmek içi, ceviz içi, tarçın ve kuru meyveli karışımı ekleyip karıştırın.
  3. Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız puding hamurunu doldurun. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin.
  4. Sos için; küçük bir tavada margarini eritin. Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak karamelize edin. Cevizleri ekleyip 2 dakika karıştırarak pişirin. Portakal suyu ve portakal likörünü ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
  5. Servis tabağına aldığınız pudingin üzerine cevizli sosu gezdirerek dökün ve dilimleyin.

Geleneksel Yılbaşı Pudinginin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız meyvelerin taze olmasına özen gösterin. Tarife başlamadan önce portakalın tadına mutlaka bakın. Portakalın tadına göre şeker ayarlaması yapabilirsiniz.
  2. Kullanacağınız margarini mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  3. Sosu hazırlarken tahta kaşık kullanın ve karıştırma işlemini bırakmayın.
  4. Sosu, pudingi servis edeceğiniz zaman hazırlamanız daha iyi olacaktır.

1 Porsiyon Geleneksel Yılbaşı Pudingi Kaç Kaloridir?

Geleneksel yılbaşı pudinginin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Pratik bir şekilde hazırlanan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Farklı lezzetler için, tatlı tariflerini incelemeyi unutmayın.

Yeni yıla girerken sofralarınızı güzelleştirecek tarifler mi arıyorsunuz? Dilerseniz, yılbaşı için tatlı tariflerine göz atabilir, yılbaşı keki ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo