Azerbaycan Pilavı

Azerbaycan Pilavı
24 Ağustos 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Azerbaycan Pilavı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 150 gr kuru iç bakla
  • 200 gr konserve bezelye
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
Azerbaycan Pilavı

Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo