Samsa Tatlısı

Samsa Tatlısı
02 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Samsa Tatlısı için

Malzemeler

  • 200 gr milföy hamuru
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı 

Şerbet için:

  • 3.5 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım limon
Samsa Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
  2. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
  3. Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
  4. Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo