KARALAHANA ÇORBASI (TRABZON)

6 Kişilik
Karalahana çorbası (Trabzon) tarifi için malzemeler
  • 1 demet karalahana
  • 200 gr haşlanmış barbunya
  • 2 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 acı kuru kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
Karalahana çorbası (Trabzon) hazırlanışı

Karalahanayı ince doğrayın. Üzerine tuz serpip biraz ovun ve acısının çıkmasını sağlayın. Tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanlar ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Karalahana yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Karadeniz’in değişik bölgelerinde farklı usullerde yapılan karalahana çorbası, Trabzon’da çok pişirilir. Kimi yörelerde “haşlama” adıyla da bilinir.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:57

Eşim Ordulu ve onlar bu yemeğe mısır koymuyorlar. Onun yerine çekinti(mısırı önceden çekiyorlar) koyuyorlar

Misafir12.10.2016 17:29:47

Trabzon usulü kara lahananın olmazsa olmazı iç yağıdır. Eğer iç yağ olmazsa trabzon kara lahanası olmaz. Her kasaptan iç yağ tedarik edile bilir.

Misafir12.10.2016 17:38:47

kesinlikle mısır konulmaz, bir de içyağı olmadan olmaz. ayrıca bazıları biber yada domates salçası koyuyorlar, çok yanlış. sadece pişmeye yakın kurutulmuş acı biber konulabilir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!