Çibörek

Çibörek
31 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çibörek için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • 1 soğan
  • 250 kg kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Çibörek

Nasıl Yapılır

Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 20 cm çapında açın. Hamurun yarısına kıymayı harcı ince bir tabaka halinde olacak şekilde yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarına parmak uçlarınızla bastırın. Kızgın ayçiçeği yağında her iki yüzlerini kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
avatar
sevdiyar YORUM 13 Aralık 2022, 20:27
sevdiyar Yine Kırım Tatarlarının en birinci tercihi Çibörek. Kenarlardan kalan hamuru şekerleyip yemek ayrı bir keyif, buna Horoz deriz.
avatar
OGUZ YORUM 22 Şubat 2023, 00:18
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo