AYVA AŞI

6 Kişilik
Ayva aşı tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 orta boy ayva
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Ayva aşı hazırlanışı


Ayvaları soymadan uzunlamasına dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Etlerin pişme süresi kadar limonlu suda bekletin.

Soğanları soyup kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ilave edip yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse çok az su ilave edin. Salça ve baharatı  ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ayvaları ilave edip sadece 1-2 dakika pişirin. En son nar suyunu ekleyip ocaktan alın. Pilavla sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!