SÜTLÜ İNCİR TATLISI

4 Kişilik
Sütlü incir tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 kg süt10 kuru incir1 kahve fincanı nişasta3 kahve fincanı tozşeker4 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Sütlü incir tatlısı hazırlanışı

İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:03

sudakı ıncırlerı süzerek mı alacaaz :)) anlamadım da.. babamın canı cekmıs yapıyım dedıydım :))

Misafir12.10.2016 17:00:09

suzunce tadı bozulur tadı orda zaten

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!