Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma
09 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Kuru Dolma için

Malzemeler

  • 1 kg kuru biber ve patlıcan
  • 1.5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 4 soğan
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
Zeytinyağlı Kuru Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Biber salçası ve domates salçası, pirinç, karabiber, pul kırmızıbiber ve naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  3. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin.
  4. Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
  5. Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin.
  6. 1 buçuk su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan ekşili kuru dolma tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo