Söğürme

Söğürme
14 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Söğürme için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kıyılmış maydanoz
Söğürme

Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip kabuğunu soyun. İçini parmak kalınlığında doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun parçalar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi ekleyip Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri ilave edin. Sarımsakları kıyıp ekleyin. 1 çay bardağı suyu ilave edip pişirin. Suyu tamamen azalınca üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Akdeniz mutfağında biber ve patlıcanın özel bir yeri vardır. Bu sebzelerle yapılan nefis mezeler bölgenin en beğeniyle yenen lezzetlerinin başında gelir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo