VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

6 Kişilik
Vişne soslu irmik tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Vişne taneleri
  • Taze nane yaprakları
Vişne soslu irmik tatlısı hazırlanışı

Tatlı için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince sudan geçirilmiş cam kaba aktarın. Soğumaya bırakın. Vişne suyu ve nişastayı sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Daha tatlı olmasını istiyorsanız şeker ilave edin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine yayın. Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:17:17

Yeni denedim bu tarifi,harika olmus,herkese de tavsiye ederim! Fakat kirazim yoktu,portakal suyla yapmistim,ve borcamin altina da biraz biskuvilerim vardi,onlardan koymustum,uzerine irmik ,uzerine de portakal sosu. Hem gorunusu hem tadi guzel

Nargiz12.10.2016 17:17:19

Dun denemistim bu tarifi,harika oldu,herkese de tavsiye ederim! Yalniz kiraz yerine portakal kullanmistim,bi de biskuvilerim vardi,onlari da kullanmistim,alt kat biskuvi,uzerine irmik,ve sos. Boyle daha guzel bence :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!