SÜTLÜ BAYAT EKMEK TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Sütlü bayat ekmek tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1.5 bayat ekmek1.5 su bardağı süt3 çorba kaşığı margarin3 yumurta1 çorba kaşığı tozşeker2 çorba kaşığı hindistanceviziŞerbet için: 1 su bardağı tozşeker1 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu
Sütlü bayat ekmek tatlısı hazırlanışı

Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın. 

Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.

 Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:59:23

bunun resmini koyun

Misafir12.10.2016 16:59:25

tatlıyı yaptım iyi oldu

Misafir12.10.2016 17:03:22

resmi olsaymış ii olurmuş.

Misafir12.10.2016 17:09:21

hındıstan cevızı olmassa olmazmıı tatkı ıcın

Misafir12.10.2016 17:24:03

yaparsan güzel olur yapmazsan kötü olur...

Misafir12.10.2016 17:29:36

Guzel bi tarife benziyor

Misafir12.10.2016 17:38:49

Biraz zahmetli

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!