Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı

Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 şeftali
  • 8 yemek kaşığı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çubuk vanilya

Hindistan cevizli kurabiye için

  • 3 yumurta akı
  • Yarım su bardağından
  • biraz daha fazla toz şeker
  • 2.5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Toz tarçın
Hindistan Cevizli Kurabiyeli Şeftali Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak esmer şeker ve tereyağı ile soteleyin.
  2. Tereyağı eriyince çubuk tarçın ve çubuk vanilyayı ekleyin. Şeftaliler yumuşayınca ocaktan alın. Hindistan cevizli kurabiye için yumurta akları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın.
  3. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine iki yemek kaşığı yardımıyla aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Tatlıyı servis tabaklarına paylaştırın.
  5. Üzerlerine birer Hindistan cevizli kurabiye, birer kaşık çırpılmış krema koyun. Toz tarçın serpip ılık servis yapın.

Kolay şeftali tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo