Osmanlı Usulü Keşkül

 Osmanlı Usulü Keşkül
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Osmanlı Usulü Keşkül için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Süslemek için

  • 3 çorba kaşığı file badem
Osmanlı Usulü Keşkül

Nasıl Yapılır

  1. Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın.
  2. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  3. Toz şeker ve hindistan cevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  4. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo