MUZLU VE MISIR GEVREKLİ TATLI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Muzlu ve mısır gevrekli tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket toz kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 muz
  • 1 çay bardağı fındık

Süslemek için

  • 2 yemek kaşığı file fındık
  • Çikolatalı pasta süslemeleri
Muzlu ve mısır gevrekli tatlı hazırlanışı

Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Süt ve pudingi tencerede karıştırın ve orta ateşte pişirin. Ilınmaya bırakın. Kremşantiyi süt ile iyice çırptıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Ilınan pudinge mısır gevreğini ve kremşantiyi ekleyip karıştırın. Baton kek kalıbının içine strech folyo yerleştirin ve pudingin yarısını kalıba aktarın. Üzerine muz dilimleri ve kırılmış fındık serpip kalan pudingi ekleyin. Buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Kalıbı ters çevirip tatlıyı servis tabağına yerleştirin. Üzerini fındık ve çikolatalı pasta süslemeleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!