MUHALLEBİLİ REVANİ

6 Kişilik
Muhallebili revani tarifi için malzemeler

Revani için

  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Limonata için

  • 2 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Türk kahvesi
  • Rendelenmiş çikolata
Muhallebili revani hazırlanışı

Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.

175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.

Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın.

Günümüzde İtalyan mutfağının keşfi olarak bilinen tiramisu ile benzerlikler taşıyan limonlu ve muhallebili revani aslında eski bir Ege tatlısıdır...

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!