MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Muhallebili elma tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 sarı elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 kare bisküvi

Krema için

  • 750 ml süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme için

  • Dövülmüş ceviz
  • Kuru üzüm
  • Tarçın

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
Muhallebili elma tatlısı hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağı hariç krema malzemelerini sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırarak eritin. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde geniş kenarlı bir kaba dizin. Üzerlerine kremayı yayın. En üste bol hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!