KAZANDİBİ

6 Kişilik
Kazandibi tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı pudraşeker
Kazandibi hazırlanışı

Pirinç unu ve nişastayı çok az sütle ezin. Orta boy bir tencereye aktarıp sütü ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Şekeri ilave edip bir kaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın.

Isıya dayanıklı dikdörgen bir (30x15cm) kabın tabanını yağlayıp pudraşeker serpin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki muhallebiyi yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pudra şekerin iyice eriyip kahverengileşmesini sağlayın.

Pişirdiğiniz tatlıyı fırından alıp içi soğuk su ile doldurulmuş (daha düzgün dilimlenmesi için) geniş bir tepsinin içine yerleştirin. Tatlının bulunduğu kaba su girmemesine dikkat ederek soğutun. Soğuyunca buzdolabına aktarın. Bir kaç saat beklettikten sonra dilimleyip, isteğe göre dondurma ve meyve şekerlemesi ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!