KADAYIFLI MUHALLEBİ

4 Kişilik
Kadayıflı muhallebi tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 200 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Kadayıflı muhallebi hazırlanışı

Süt, un, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp el blenderi ile 5 dakika çırpın. Kremayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın ve servis kaplarına aktarıp buzdolabında soğutun.

Tel kadayıfı geniş bir tavada sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağı ilave edip karıştırın Tel kadayıfı bir kaba alıp ince çekilmiş ceviz içini ilave edin. Kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!