İNCİRLİ MUHALLEBİ

6 Kişilik
İncirli muhallebi tarifi için malzemeler
  • 6 taze incir
  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
İncirli muhallebi hazırlanışı

İncirlerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirip 1/3’ünü ayırın.

Muhallebi için incir dışında kalan tüm malzemeyi tencereye alın. 3/4 inciri de ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip kaselere aktarın. Soğuyunca üzerine ayırdığınız incir sosunu döküp nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!