Haşhaşlı Muhallebi

Haşhaşlı Muhallebi
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Muhallebi için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen~vişne)
  • 15 gr yumuşatılmış tereyağı
Haşhaşlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarını margarin ile yağlayın. Sütü ısıtın. Yumurtalar, şeker ve haşhaş tohumunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü bu karışıma ilave edip tekrar çırpın. Sufle kaplarına paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. Yarısına gelecek kadar su ile doldurup yaklaşık 1 saat kadar pişin. Üzeri kızarınca fırından alıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo