ELMALI MUHALLEBİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Elmalı muhallebi tarifi için malzemeler
  • 4 elma 1 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un 6 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Elmalı muhallebi hazırlanışı

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın. Elmaları tencereye alıp 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişirin. 

Başka bir tencerede süt ve kalan toz şekeri karıştırıp kaynatın. Bir kasede un, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu çırpın. Sürekli karıştırarak şekerli süte ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden 15 dakika pişirin.

Elmaları servis kaselerine yerleştirin. Ortalarını cevizle doldurun. Sıcak muhallebiyi kaselere paylaştırın. Soğuyunca hindistan cevizi ve cevizle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!