Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus

Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus için

Malzemeler

  • 100 ml su
  • 100 gr toz şeker
  • 10 gr jelatin
  • 200 gr bitter çikolata parçaları
  • 300 gr çırpılmış krema
  • 250 gr hazır baklava yufkası
  • 25 gr tereyağı
Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus

Nasıl Yapılır

Baklava yufkalarının aralarına tereyağı sürüp toz şeker serpin. 5 kat olacak şekilde üst üste yerleştirip küçük kareler kesin. 150 derece fırında 3-4 dakika altın sarısı rengine gelinceye kadar pişirin. Derin bir tencerede su ve şekeri kaynatıp ocaktan alın. Jelatini ilave edip karıştırın. Bitter çikolata parçalarını ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Son olarak çırpılmış kremayı ilave edip buzdolabına alın. Beşerli baklava yapraklarını aralarına çikolatalı mus sürerek üst üste yerleştirin. Çilek ve sos ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo