CEVİZLİ VE TARÇINLI EKMEK TATLISI

6 Kişilik
Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 400 ml krema
  • 150 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 24 dilim ekmek
  • 75 gr dövülmüş ceviz
  • Tarçın

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Pudra şeker
Cevizli ve tarçınlı ekmek tatlısı hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Süt ve kremayı tencereye alın. Şekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalar, portakal kabuğu, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

İçini yağladığınız büyük bir pişirme kabına ekmek dilimlerinin yarısını sırt sırta gelecek şekilde dizin. Ekmek dilimlerinin üzerine ceviz içinin yarısını serpin. Kalan ekmek dilimlerini de dizip üzerine kalan ceviz içini serpin.

Sütlü karışımı ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek dökün. Bu şekilde 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmaları için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın.

Fırın kabını fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kalıbın yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Üzerine bolca pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!