YUFKALI KADAYIF TATLISI

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Yufkalı kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
Yufkalı kadayıf tatlısı hazırlanışı

Ramazan davetlerinizde sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz keyifli anlar için muhteşem bir tatlı. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Kadayıfların üzerine eritilmiş tereyağının yarısını döküp didikleyerek iyice harmanlayın. Yufkaları 10-12 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Bir miktar kadayıf ve fındık yerleştirip sigara böreği sarar gibi sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcakken soğuk şerbetin içine atıp birkaç dakika bekletin. Servis tabağına alıp üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!