TAŞ KADAYIF

6 Kişilik
Taş kadayıf tarifi için malzemeler

Kadayıf için

  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Şurubu için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Taş kadayıf hazırlanışı

Hamur için maya, 1 su bardağı ılık su, şeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Maya kabarıp köpürünceye kadar 10 dakika bekletin. İrmik, un, süt ve karbonatı 2-3 dakika çırparak karıştırın. Kasenin üzerine bir kapak kapatın ve 1 saat kadar ılık bir yerde bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın ve ayçiçeği yağını ekleyin. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu alıp tavanın ortasına dökün ve tavayı hafifçe çevirerek hamuru küçük yuvarlak pankek şekline getirin. Üzeri göz göz kabarıncaya ve çok kurutmadan alt kısmı hafifçe kızarıncaya kadar 1-2 dakika pişirin (sadece bir tarafları kızaracak). Tavayı tekrar hafifçe yağlayarak hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. İç harcı için doğranmış ceviz içi, tarçın ve şekeri bir kasede karıştırın. Şurubu için bir tencerede şeker ile suyu karıştırın. 2-3 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edip tenecereyi ateşten alın. Hazırladığınız şurubu soğumaya bırakın. Hazırladığınız her taş kadayıfın üst kısmına 1-2 tatlı kaşığı kadar cevizli ve tarçınlı harçtan ekleyin. Kadayıfı ikiye katlayın ve kenarlarını dikkatlice bastırıp cevizli harç dışarı çıkmayacak şekilde iyice yapıştırın. Taş kadayıfları fırın tepsisine dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Pişmiş taş kadayıfların üzerine soğuk şurubu gezdirin. Şurubu çektikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!